Avancerad sökning
 Bomans Foto, - Webbutik powered by www.talex.se
 Meny
  HemFramkallning nätId och KörkortVillkorKontakta oss Kontokund - Logga in Min inköps-/önskelista Varukorg Kassa  
 Webbshop
 Övrigt

Sekretess & cookies
Vår butik
Villkor
Kontakta oss
Sitemap
 Nyhetsbrev Tipsa en vän
 

Tipsa en vän om den här produkten.

PriceRunner Köpskydd

Focus ADVANCE 8X42 RF 1800 M
[23-109986]

SEK: 7.990:-

Focus Advance 8x42 RF 1800m är två produkter i en – kikare och avståndsmätare – vilket gör det till ett perfekt instrument för jakt, långdistansskytte, golf, segling och andra fritidsaktiviteter. Den passar dessutom utmärkt för yrkesmässig användning. Mät bredden på en älv, ta reda på hur långt bort ett viktigt landmärke befinner sig eller använd instrumentet för att avgöra storleken på en byggnad.

Användningsområdena är många och kikaren är dessutom byggd med en robust, slagtålig gummiklädsel och är vädertålig för att kunna användas i de tuffaste situationer.

Lasertypen som används i Focus Advance är ofarlig för ögon och kan därför användas även i tävlingssammanhang med åskådare.

Skarp och lättanvänd
Focus Advance 8x42 RF 1800m har bra optik med 8x förstoring och ett synfält på 122 meter vid 1000 meter (7 grader). Påkostad flerlagers antireflexbehandling ger en kontrastrik, skarp och briljant bild även i svåra ljusförhållanden.

Vridbara ögonmusslor och variabelt pupillavstånd (56~75 mm) gör det enkelt att anpassa kikaren för varje användare, även glasögonbärare. Tack vare dubbla dioptrijusteringar kan också de med syndifferens få perfekt skärpa med varje öga.

Mångsidig avståndsmätare
Avståndsmätningen görs med hjälp av laser som ger snabba och exakta mätvärden på upp till 1800 meters avstånd. Informationen visas inspeglad i själva kikarbilden. Användningen är enkel och genom att hålla ned knappen På/Mät kan man även få kontinuerlig mätning, användbart inte minst om målet rör sig. För att spara batteri stänger mätaren automatiskt av sig en stund efter att man släppt knappen.

Den avancerade avståndsmätaren i Focus Advance 8x42 RF 1800m har även inbyggd vinkelmätare som känner av ifall kikaren lutas. Förutom avståndet direkt till objektet (siktlinjen) kan den både visa vinkeln mellan horisontlinjen och objektet och dessutom beräkna det vinkeljusterade avståndet (horisontella avståndet) till mätobjektet. Det går dessutom att välja ett läge där kikaren visar höjdskillnaden mellan horisontlinjen och siktlinjen till objektet. Informationen är värdefull vid jakt eftersom den ger möjlighet att kompensera för kulbanefallet. Men den är också till hjälp när du ska göra långa slag på golfbanan!

 

Funktion för avståndsmätaren

Focus Advance 8x42 RF 1800m har fyra mätprogram:

 1. STANDARD: Visar avstånd till målet (siktlinjen), vinkeln och det horisontella avståndet (vinkeljusterade avståndet).
 2. RAIN: Används vid regniga dagar på avstånd längre än 30 meter. Kikaren sänder då ut en kraftigare laserstråle som tar sig genom regndropparna. Visar avståndet, vinkeln samt höjdskillnaden mellan horisontlinjen och siktlinjen på målet. Kan även användas till att mäta höjden på exempelvis ett träd eller en byggnad.
 3. FIRST (1st) : Prioriterar mätning på föremål i förgrunden t.ex. en bock på en äng eller en golfflagga. När kikaren hittat ett föremål i förgrunden tänds en ring runt symbolen ”1st” i okularet och den avger samtidigt en kort vibration.
 4. LAST: Prioriterar föremål i bakgrunden. Bra då det befinner sig exempelvis buskar eller grenar i vägen för målet. Kikaren filtrerar bort dessa och letar efter det längsta avståndet. När kikaren hittat rätt avstånd tänds en ring runt symbolen ”LAST” i okularet och den avger samtidigt en kort vibration.

 

Information som visas i kikaren:

 • Standard / 1st / Last.
 • Siktlinjen mot mål/mätobjekt
 • Vinkeln i grader
 • Horisontella avståndet (HD) i meter
 • Höjdskillnad i meter
 • Lasern påslagen
 • Kvalitén på lasersignalens retur

 

Egenskaper

 • Robust optisk och mekanisk konstruktion
 • Kvävgasfylld optik
 • Avancerad avståndsmätare med laser
 • Kontinuerlig avståndsmätning
 • Vinkelmätning med vinkeljusterat avstånd (horisontellt avstånd) eller höjdskillnad
 • Fyra mätprogram för olika situationer
 • Flerlagers antireflexbehandling
 • Vridbara ögonmusslor underlättar för glasögonbärare
 • Separata dioptriinställningar för varje öga ger bästa möjliga synskärpa
 • Slagtålig gummiarmering och vädertätad konstruktion

 Focus ADVANCE 8X42 RF 1800 M
Klicka för förstoring
   
  Recensioner  Antal: 


Sekretess & cookies
Vår butik
Villkor
Kontakta oss
Sitemap
 Nyhetsbrev

Copyright © 2013 - 2019 Bomans Foto

Med reservation för tryckfel och förändringar.

Öppettider
Måndag-Fredag 10-18
Torsdag 10-19
Lördag 10-14Powered by
Talex Webshop

rolf@bomansfoto.se     |     Bomans Foto     Nytorget 1,     442 32 Kungälv,     Sweden,     0303-211151     |     556066-6991